Over mij

Fokkeline de GrootAl sinds ik een klein meisje was, hield het masseren me bezig.

Met mijn kleine voetjes liep ik op zondagmorgen over mijn vaders rug en drukte zo wervels op hun plaats. Ik had geen idee wat de namen van botten en spieren waren, maar handelde volledig op gevoel.

Toen ik iets groter werd en het lopen over mijn vaders rug niet het juiste effect meer had, ging ik over op het handwerk. Mijn vader was altijd weer blij wanneer zijn rug onder handen was genomen en het bleef bij ons een zondagochtendritueel.

Ook later bleef het behandelen van ruggen als een rode draad door mijn leven lopen; klasgenoten met klachten, medestudenten tijdens een survivaltocht en later collega’s…Iedereen die even last had van een spiertje of wat spanning liep even naar me toe.

Toen ik uiteindelijk op een punt in mijn leven kwam, waarop ik echt een keuze wilde maken in mijn carrière, echt wilde uitvinden waar ik blij van zou worden in mijn werk, besloot ik de opleiding tot Wellnessmasseur van het NGS te gaan volgen.

Een keuze waar ik geen spijt van kreeg. Ik vind het heerlijk om zowel preventief als curatief bezig te zijn; mensen af te helpen van heupklachten, rugklachten en blessures. Maar niet minder belangrijk: Mensen komen even helemaal tot rust, bij mij ervaar je een moment waar jij en jij alleen belangrijk bent.